Νομίζετε ότι είστε έγκυος;



Αισθάνεστε ναυτία; Κούραση; Έχετε «καθυστέρηση»; Μπορεί αυτά να είναι τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της εγκυμοσύνης, αλλά μπορεί να οφείλονται και σε άλλους παράγοντες. Διαβάστε όλα τα συμπτώματα.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ
Ενώ είναι ένα πεντακάθαρο σύμπτωμα της εγκυμοσύνης, μπορεί να οφείλεται στην κούρασή σας, την κακή ψυχολογία, τη λήψη αντισυλληπτικών χαπιών, σε κάποιο ορμονικό πρόβλημα. Για σιγουριά, κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης.

ΝΑΥΤΙΑ
Είναι πρωινή ναυτία ή πρόκειται για δηλητηρίαση; Συνήθως το σύμπτωμα της ναυτίας εμφανίζεται από τη δεύτερη έως την όγδοη εβδομάδα κύησης. Ένα ραντεβού με τον γιατρό σας, θα σας λύσει την απορία.

ΤΡΥΦΕΡΑ Ή ΠΡΗΣΜΕΝΑ ΣΤΗΘΗ
Σύμπτωμα, που εμφανίζεται από την πρώτη έως την έκτη εβδομάδα μετά τη σύλληψη. Μπορεί να οφείλεται, όμως σε κάποιο ορμονικό πρόβλημα ή απλά να υποδεικνύει ότι ετοιμάζεστε να αδιαθετήσετε.

ΚΟΥΡΑΣΗ – ΥΠΝΗΛΙΑ
Ναι, η κόπωση έρχεται μαζί με την εγκυμοσύνη, αλλά δεν είναι ο μόνος λόγος. Ορμονικά προβλήματα, στρες, κατάθλιψη ή άλλα ψυχολογικά προβλήματα, μπορεί να σας κάνουν να νιώθετε έτσι. Η αύξηση της προγεστερόνης από την πρώτη έως την έκτη εβδομάδα, προκαλούν αυτά τα συμπτώματα.

ΠΟΝΟΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ
Με την εγκυμοσύνη το σώμα σας αλλάζει. Να θυμάστε, όμως, ότι οι πόνοι στη μέση εμφανίζονται στο δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο της κύησης, οπότε μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα.

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ
Πολλές γυναίκες στην εγκυμοσύνη υποφέρουν από πονοκεφάλους, λόγω υψηλών επιπέδων στα οιστρογόνα τους. Μπορεί, όμως να είστε αφυδατωμένες, να αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την καφεΐνη ή με τα μάτια σας.

ΛΑΙΜΑΡΓΙΑ
Μπορεί ξαφνικά να πεθαίνετε για ένα πατατάκι ή μια λιχουδιά. Ναι, μπορεί να σημαίνει ότι ένα μωράκι μεγαλώνει μέσα σας, αλλά μπορεί να είναι και ψυχολογικό.

ΣΥΧΝΟΟΥΡΙΑ
Συνήθως εμφανίζεται την έκτη εβδομάδα μετά τη σύλληψη.

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι μόνο ένα από τα συμπτώματα δεν είναι αρκετό, για να «αποδείξει» ότι είστε έγκυος. Εάν, όμως, έχετε την αίσθηση ότι μπορεί να έχετε συλλάβει, το πιο σίγουρο είναι ένα ραντεβού με τον γυναικολόγο σας.